Breaking News

Zakir KAYA : Instagram ’da Facebook'da Profilini Ziyaret Edenleri Görmek Mümkün Mü?

 Facebook kullanıcıların çoğu profiline ziyaret eden kişileri görebilme merakı içerisindeler. Bu sebeplerden dolayı bir çok Facebook kullanıcılar bir zamanlar Facebook’ta profiline ziyaret edenleri görebilme programlarını indirdi.


Uygulamanın gerçekten profilini ziyaret eden kişilerin isimlerini gösterebileceğine inandılar. Bu uygulamaları indirip kullanmak istediklerinde de gerçek olmadığını gördüklerinde büyük bir hayal kırıklığı ile karşı karşıya geldiler. Sosyal medya kullanıcıları uygulamanın gerçek olmadığını öğrenmelerine rağmen şimdi de aynı uygulamalar Instagram için türemeye başladı.




Instagram’ın da platform halini alması ile birlikte “Facebook’ta Profilime Kim Bakmış” uygulamaları Instagram’ı ,da etkilemeye başladı. “Instagram Profiline Bakanlar” isimli uygulama mantar gibi çoğalmaya başladı. Bu yalan uygulamanın başlamasına sebep olan, ‘Instagram_tr’ hesaplı bir Twitter hesabı tarafından atılan tweet ile sahte uygulama kısa sürede yayıldı. Bu sahte kullanıcı “Instagram fotoğraflarına kim bakmış tespit et” tweeti ile kısa süre içerisinde 7 binin üzerinde retweet aldı. Son zamanlarda da Türkiye’de Twitter sosyal medyasında en çok paylaşılan konu oldu.

Üzgünüz ama Instagram’da profiline kimlerin ziyaret ettiğini görmeniz mümkün değil. Bu uygulamalar sahte uygulamalardır. Bu sahte uygulamaları indirdiğiniz zaman veri tabanınız ele geçirilmiş yani kullanmakta olduğunuz hesabınız başka birinin eline geçmiş oluyor. Uygulamayı indirme esnasında da sizden herhangi bir şifre istenmemesi sizi uygulamaya itiyor. Üstelik öyle bir durum yok! Şifreye gerek bile kalmadan hesabınız üçüncü kişilerin eline geçmiş oluyor. Lütfen bu sahte uygulamalara kanıp indirmeyin. Facebook’ta olduğu gibi Instagram’da da profilinizi ziyaret eden kişileri görmeniz mümkün değil. Bu kişileri sadece Facebook ve Instagram gibi sosyal medyaların arkasında çalışan kişiler görebilir.

Hesabınız Üçüncü Kişilerin Eline Geçiyor!

Instagram’da profilini ziyaret eden kişileri görme umudu ile yüklediğiniz bu sahte uygulamalar yüzünden hiç tanımadığınız kişileri takip etmeye başlayabilirsiniz. Çünkü hesabınız üçüncü kişilerin eline geçmiş oluyor. Instagram’da başka kişilerin sizin hesabınıza erişmesinde en önemli olay takipçi tuzağı oluyor. Yani, 1000 takipçi için 10 TL gibi bir miktarda para isteyen ve takipçi satan kişiler,  “Instagram Profiline Bakanlar”  isimli bu sahte uygulamalar ile hesapları ele geçirip dilediği hesabı takip edebiliyorlar.

Instagram Profiline Bakanlar Listesinde Son Ekleyen Kişiler Çıkıyor!

“Instagram Profiline Bakanlar” isimli bu sahte uygulamayı ilk indirdiğinizde karşınıza gelen liste sayesinde gerçek uygulama olduğu fikrine kapılabilirsiniz. Listede isimlerinin ve yanlarında da fotoğraflarının çıkması da sizi cezbedecek. Karşınıza gelen bu listeye daha dikkatli baktığınız zaman bu kişilerin profilinize ziyaret eden kişiler değil de hesabınızı takip etmek için sizi son ekleyen kişiler olduğunu anlayacaksınız.

Bu Sahte Uygulama Nasıl Kaldırılır?

Instagram’da mantar gibi yayılmakta olan bu sahte uygulamayı çoktan kabul ettiyseniz ve nasıl kaldıralacağını bilmiyorsanız aşağıdaki sırayı takip ederek uygulamayı hesabınızdan kaldırabilirsiniz.

  • Öncelikle Instagram’da sağ tarafta yer alan kullanıcı adına tıklayınız.
  • “Profili Düzenle” butonuna tıklayınız.
  • Sol tarafta Instagram’da profiliniz ile ilgili düzenleyebileceğiniz seçenekler yer alacaktır. Bu seçeneklerden “Uygulamaları Yönet” butonuna tıklayınız.
  • Sizin izin verdiğiniz uygulamalar arasında “Profilime Bakanlar” uygulaması da yer alacaktır.
  • “Erişimi İptal Et” butonuna tıkladığınız zaman bu sahte uygulamayı hesabınızdan kaldırmış olacaksınız.

Hiç yorum yok