Breaking News

'İzmir Zaman Makinesi' yayına girdi

 



İZMİR'in 8500 yıllık tarihinin önemli dönemlerinin üç boyutlu olarak modellendiği ve alanında Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan 'İzmir Zaman Makinesi (İzmir Time Machine)' yayına girdi.

Zakir Kaya Kitaplarının 2.Baskısı çıktı iletişim kurmak için tıklayınız.


Ören yerlerini ya da tarihi mekanları gezerken birçok insanın gezdiği yerin, mekanın orijinal halini merak etmesi ve gözünde canlandırmaya çalışması fikriden yola çıkarak geliştirilen 'İzmir Zaman Makinesi' iki yıla yaklaşan bir çalışmanın sonunda tamamlandı. İzmir'in 8.500 yıllık tarihinde zaman yolculuğuna çıkaracak 'İzmir Zaman Makinesi', 'www.izmirtimemachine.com' adresinde yayına başladı. Proje kapsamında İzmir tarihi; Yeşilova Höyüğü, Eski Smyrna Höyüğü, Smyrna Antik Kenti, Kemeraltı (17.-18. yüzyıl Osmanlı Dönemi) ve Kordon (20. yüzyıl başı Osmanlı Dönemi) olmak üzere beş ana dönem halinde çalışıldı ve bu dönemlere ait yerleşim yerleri bilimsel çalışmalardan istifade edilerek konunun uzmanı akademisyenlerin rehberliğinde üç boyutlu olarak modellendi. Projede kullanılan teknolojik altyapı sayesinde yerli ya da yabancı turistler bilgisayarları aracılığıyla yerlerinden kalkmadan İzmir tarihinde bir zaman yolculuğuna çıkabileceği gibi şayet üç boyutlu bir gözlüğe sahipseler o dönemi deneyimleme imkanına da sahip olacaklar. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren İzmir Kalkınma Ajansı tarafından hayata geçirilen proje, alanında Türkiye'de ilk, sahip olduğu teknolojik altyapı ve kapsam itibarıyla da dünya ölçeğinde sayılı projeler arasında yer almaktadır. 'Time Machine Europe (Avrupa Zaman Makinesi)' ağına da üye olan 'İzmir Zaman Makinası'nın geliştirme çalışmaları, önümüzdeki dönemde Efes, Bergama antik kentleri ve Aydınoğulları Beyliği'nin başkentliğini yapmış Birgi ile devam edecek. Diğer yandan, üretilen içeriğin oyun yazılım sektörü tarafından kullanılmasına yönelik çalışmalar yapılacak ve 2022 yılı içerisinde İzmir Zaman Makinesi NFT koleksiyonları da kamuoyu ile paylaşılacak.

1 yorum:

  1. İzmir Ucuz Baza Yatak için Fiyat Teklifi Alabilirsin
    İzmir Baza Yatak Danışmanı
    Tel : Erdal Sonkaya - 0535 323 7010



    gaziemir baza, sarnıç baza, eserken karabağlar baza yatak başlık, hatay üçyol baza yatak başlık, göztepe baza balçova baza yatak başlık, sanayi baza yatak izmir torbalı baza yatak, ödemiş baza yatak, menemen baza yatak, karşıyaka baza yatak nergiz baza yatak, aydın mahallesi baza yatak, yeşillik caddesi baza yatak başlık

    YanıtlaSil